Ruim 50 hectare

Kwekerij

Kwekerij

Onze kwekerij bevindt zich in het dorp Berkel-Enschot in Noord-Brabant, gelegen tussen de kernen Tilburg, Oisterwijk en Udenhout. Onze bomen profiteren enorm van de vruchtbare leemhoudende zandgronden in dit gebied. Dat uit zich in evenwichtige groei, een goed vertakt wortelgestel en een weerbare plant. Wij zijn gespecialiseerd in de teelt van laan- en parkbomen. Wij kweken ruim 150 verschillende soorten en variëteiten. Ons plantmateriaal kopen wij in met oog voor kwaliteit bij geselecteerde leveranciers. Deze spillen worden met veel zorg en vakkennis opgekweekt tot leverbare bomen, zowel 3 als 4 keer verplant. Wij verkopen onze bomen vanaf maat 16- 18cm t/m 30-35cm, maar onze focus ligt op de maten 18-20cm en 20-25cm.

Historie

Hoogeind Laanbomen is een familiebedrijf met ruim 45 jaar ervaring. Het is opgericht in 1975 door Ad en Annie Vugs. Wat ooit klein begon met de teelt van kleine coniferen, heesters en populierenstek is in de loop der jaren uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf, gespecialiseerd in de teelt van laan- en parkbomen. Op dit moment strekt de kwekerij zich uit over ruim 50 hectare.

In 2005 is de 2e generatie toegetreden tot het bedrijf. Jarenlang runde Pieter samen met zijn ouders het bedrijf aan de Enschotsebaan. In 2017 verhuisde het bedrijf, na jaren van voorbereiding, naar een compleet nieuwe locatie aan de Streepstraat in Berkel-Enschot. Helaas heeft Ad, vanwege zijn gezondheid, vanaf die tijd een stap terug moeten doen en is hij in 2020 overleden. Met dezelfde passie en continue zoektocht naar kwaliteitsverbetering zet Pieter samen met zijn vrouw Claudia het bedrijf nu voort.

Kwekerij & Historie

Duurzame productie

Kwaliteitsbomen & Team

Klanten & Leveringen

© 2024 Hoogeind Laanbomen | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.