Oog voor

duurzaamheid

Duurzame productie

Gezonde bomen kweken van topkwaliteit op een duurzame manier vereist de nodige inzet. Dat begint bij ons met de bodem. Alleen als de basis goed is, kunnen we een weerbare plant kweken. Op basis van jarenlange ervaring in ons gebied worden door ons de meest geschikte percelen geselecteerd voor de kwekerij. Voorafgaand aan de teelt wordt elk perceel aan de hand van een bodembalans analyse in topconditie gebracht dmv een compostmengsel op maat en organische mest. Hiermee worden alle benodigde nutriƫnten en spoorelementen op peil gebracht en wordt het organische stofgehalte verhoogd.

Na elke teelt krijgen de percelen een jaar rust. Ter voorbereiding op een nieuwe teeltronde zaaien we een jaar Tagetes. Belangrijkste doel van deze teelt is de biologische bestrijding van schadelijke bodemaaltjes. Daarnaast is het gedurende de zomermaanden een feestmaal voor bijen, hommels en andere vliegende insecten. Na afloop van deze teelt wordt de Tagetes ondergewerkt en levert het een grote hoeveelheid organisch materiaal op voor de grond.

Sinds een aantal jaren passen we ook grasbanen toe tussen de bomen om de onkruiddruk te verlagen. Hierdoor is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen binnen ons bedrijf met ruim 60% gereduceerd. Bijkomend voordeel van een stevige grasmat is bovendien de vermindering van structuurbederf in natte periodes doordat de voertuigen minder insporen.

Kwekerij & Historie

Duurzame productie

Kwaliteitsbomen & Team

Klanten & Leveringen

© 2024 Hoogeind Laanbomen | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VRMGVR | Technische realisatie Sieronline B.V.